Заповядайте във физическите ни магазини в градовете Варна > Пловдив > София
BGN
  • EUR
  • BGN
  • RON
  • RSD
  • TRY
Категории

0

Категории

Уважаеми клиенти, уведомяваме ви, че на 08.12.2023г. (петък) магазинитие ни в Пловдив и Варна няма да работят, а магазинът ни в София няма да работи на 08.12 и 09.12 (петък и събота). 

Начало Статии

Статии

Как да изберем подходяща саксия за всяко растение?

Как да изберем подходяща саксия за всяко растение?

Ако живеете в апартамент или къща с минимално дворно пространство, градинарството може да се окаже предизвикателство.

За щастие, градинарството в контейнери дава възможност за отглеждане на красиви растения на закрито, на балкона или в тесен ъгъл на градината, стига да знаете как да изберете правилните саксии.

Прочети още →
Видове торове и техните особености

Видове торове и техните особености

За да растат, растенията се нуждаят от хранителни вещества, които се усвояват от почвата чрез кореновата система на растението. Торовете осигуряват основните хранителни вещества (азот, фосфор и калий и важни вторични елементи), от които се нуждаят растенията. Ако хранителните вещества не се презареждат, продуктивният капацитет на почвата намалява с всяка реколта.

Прочети още →
Как да настроим светлината в помещението за отглеждане на закрито ?

Как да настроим светлината в помещението за отглеждане на закрито ?

В днешно време все повече хора се интересуват от отглеждането на растения на закрито, особено в контекста на урбанизацията и ограничените пространства. За да се постигне успешно растеж и здравословно развитие на растенията във вътрешни условия, е важно да се обърне сериозно внимание на правилното разположение на лампите. Осветлението играе ключова роля в подпомагането на фотосинтезата и метаболичните процеси на растенията, и от това зависи тяхната енергия и растеж.

Прочети още →
Най-разпространените фито лампи

Най-разпространените фито лампи

Отглеждането на растения на закрито е станало все по-популярно сред градинарите и хоби отглеждачи, които търсят начини да създадат идеални условия за растеж и процъфтяване на своите растения през цялата година. Една от ключовите компоненти за успешното отглеждане на растения на закрито е правилният избор на лампи. Все повече различни видове лампи се предлагат на пазара, всеки от тях със свои уникални характеристики и предимства.

Прочети още →
Въздухообмен и контрол на климата

Въздухообмен и контрол на климата

Добре уплътнената стая за отглеждане не позволява на ароматите да смущават съседите или съквартирантите ви. Добре затворената стая за отглеждане също така улеснява поддържането на климатичен контрол. Контролът на температурата и изсушаването/овлажняването на въздуха разчитат на стабилна среда за оптималното представяне на растенията. Добре уплътненото помещение действа и като карантинна клетка за вашите растения, предотвратявайки навлизането на всякакви буболечки, паразити или патогени, пренасяни по въздуха. Само една мишка може да нанесе големи щети на растенията само за една нощ, особено на младите растения, тъй като те са ненаситни за богатите на хранителни вещества котиледони и млади стъбла.

Трябва да се отбележи, че херметичната стая за отглеждане е нискобюджетно решение. Похарчването на повече средства за създаване на система за въздухообмен ще бъде от съществена полза за вашето помещение и ще се изплати в дългосрочен план. Въпреки това херметичните стаи за отглеждане са идеалната среда за обогатяване с CO₂, което води до по-голяма производителност и следователно по-висок финален резултат.

 

Прочети още →
Как да поливате правилно вашето растение при отглеждане на закрито ?

Как да поливате правилно вашето растение при отглеждане на закрито ?

Правилното поливане е от решаващо значение за здравето и растежа на растенията на закрито.

Въпреки че то може да изглежда като прост процес, съществуват някои ключови принципи, които трябва да бъдат взети под внимание, за да се осигури оптимална хидратация и да се предотвратят проблеми като преполиване или пресушаване на растенията.

Прочети още →
Страница 1 от 1
«1»
Онлайн магазин от SELITON