Заповядайте във физическите ни магазини в градовете Варна > Пловдив > София
BGN
  • EUR
  • BGN
  • RON
  • RSD
  • TRY
Категории

0

Категории

Избери по

Цена

7лв. - 533лв.

Уважаеми клиенти, напомняме Ви, че за магазина ни в град София, Неделя ще е почивен ден, считано от 01.01.2023г.

НачалоМарки

Biobizz

Филтри
Biobizz

Biobizz

Съществуват изключително много възможности, когато става дума за торене на растения. Рафтовете на градинските магазини са пълни с продукти, които обещават красив, здравословен, бурен растеж на растенията. Някои се добавят към почвата като гранули, докато други се смесват с вода и се прилагат като течност. Но кое е най-доброто за вашия двор или градина, зависи от вида хранителните вещества, от които се нуждаят растенията ви. Важно е също и колко бързо те се нуждаят от тях.

Какво е необходимо?

Растенията получават необходимите хранителни вещества от почвата, в която растат. Много от почвите в България са с ниско съдържание на хранителни вещества и изискват добавяне на торове за поддържане на здравословен растеж на насажденията. Единственият начин да разберете кои хранителни вещества присъстват в почвата ви и кои трябва да бъдат добавени, е да подадете проби от нея за анализ. Това ще ви покаже кои хранителни вещества трябва да приложите и в какъв обем. Анализът също така ще каже дали трябва да добавите повишите нивото на киселинност на почвата.

Тестът на почвата се фокусира върху трите основни хранителни вещества, необходими на растенията в най-големи количества: азот, фосфор и калий. Повечето налични днес торове съдържат някои от тези хранителни вещества. Процентът на всяко от тях е изброен на опаковката с три числа. Например, холандски торове BioBIZZ с етикет 10-5-15 съдържат 10% азот, 5% процента фосфор и 15% процента калий.

Предоставяне на азот

Азотът е най-важният елемент. Ако вашите растения не получат достатъчно от него, те ще спрат да растат, а листата им ще пожълтеят и опадат. Повечето форми на азот твърде бързо се извличат от почвата и поради тази причина торовете, съдържащи азот с бавно освобождаване, работят най-добре за повечето насаждения.

Органичните торове също могат да са бавно освобождаване. В допълнение към храната за вашите растенията, те допринасят за разнообразието от полезни микроорганизми, като правят почвите здрави и подобряват растежа на растенията.

Течни торове и състав

Хранителните вещества в течните торове като са достъпни за растенията незабавно, но не траят дълго. Те са полезни, когато насажденията се нуждаят от бърза доставка на хранителни вещества, но бавно освобождаващите са по-подходящи за подсигуряване на нуждите през целия вегетационен период. Поливането на новозасадени цветя и зеленчуци с течни торове през първите няколко седмици след засаждането може да им помогне да се укрепят по-сигурно, съветват експертите на BioBIZZ.

Старомодните синтетични гранулирани торове, които се срещат и при доста холандски торове, като 10-10-10 или 8-8-8, действат много бързо. Това ги прави бързо достъпни за растенията, но също така означава, че те трябва да бъдат повторно приложени по време на вегетационния период.

Почвените изменения, като например натрупването на компост или други растителни и животински отпадъци, дават някои хранителни вещества на почвите, но те съвсем не са същите като торовете. Почвените изменения добавят към почвата органична материя, която подобрява влагата и задържането на хранителните вещества, но сами по себе си е с ниско съдържание на хранителни вещества.

Важно е да знаете, че само информираният избор е добър избор и по тази причина трябва да сте отлично подготвени всяка пролет, когато започвате производството на плодове и зеленчуци. Да сте добри стопани на градината си значи да не спирате да се обогатявате и винаги да знаете кое е най-доброто за вашите насаждения!

66

продукти

Продукти

Страница 1 от 4
«1 2 3 4»